Följ Nola

​Nola vidare i arkitekturtävling om Skogskyrkogården

Nyhet   •   Nov 30, 2018 14:08 CET

Skogskyrkogården. Foto: Susanne Hallmann, Kyrkogårdsförvaltningen Stockholms stad

Nola har gått vidare med två projekt i en öppen internationell arkitekturtävling för möblering av Skogskyrkogården i Stockholm. 

Nola har tilldelats två av sex kontrakt för innovationspartnerskap i tävlingen om ny utvändig möblering av Skogskyrkogården i Stockholm, en ny upphandlingsform som uppfyller lagkrav om offentlig upphandling och samtidigt medger innovativ produktutveckling. Nola har därmed gått vidare till nästa etapp med två utvalda projekt i samarbete med formgivarna Emma Olbers och Gunilla Allard + Note Design Studio.

Skogskyrkogården är ett av UNESCOs Världsarv, ritat av arkitekterna Gunnar Asplund och Sigurd Lewerentz under åren 1916–1940. Tävlingen är initierad av Stockholms stad och Kyrkogårdsförvaltningen i samverkan med ArkDes och Sveriges Arkitekter. Tävlingen riktar sig till formgivare, arkitekter och konstnärer, i samverkan med möbelproducenter, där sittbänkar ska formges och produceras i varsam samklang med nuvarande utformning. Upphandlingen beräknas avslutas våren 2019 med produktion och leverans av nya möbler under 2020. 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.