Följ Nola

Riddarholmen bänk - nyhet

Nyhet   •   Dec 15, 2017 12:36 CET

Riddarholmen bänk, design Andersson & Jönsson landskapsarkitekter.

Riddarholmen bänk är en nyhet i Nolas sortiment. Bakgrunden till produkten är ett unikt samarbete med Andersson & Jönsson landskapsarkitekter AB och Statens Fastighetsverk, där Nola fick i uppdrag att ta fram samtliga sittmöbler till upprustningen av Riddarholmens kajer i Stockholm. 

Projektet med att ta fram sittmöbler till Riddarholmen, i samarbetet med Andersson & Jönsson landskapsarkitekter och Statens Fastighetsverk, hade historiska vingslag då anrik ek från Visingsö användes till framställningen – en gång planterat av Gustav III för skeppstillverkning.

Den nya Riddarholmen bänk karaktäriseras av en generös sittyta i Sioo-behandlad ek, med flexibla lösningar vad gäller längd, arm- och ryggstöd. Riddarholmenbänken passar utmärk i stadens parker och torg, på kajer och på övriga publika platser. 

Nola Industrier har under snart 40 år i branschen utvecklat och finslipat idéer, produkter och visioner för de urbana rummen. Nola samarbetar med Sveriges främsta formgivare och arkitekter från idé till tillverkning med produktionen uteslutande i Sverige. Nola står för kvalitet, estetik och hållbar design för rörelse och förändring i vår offentliga miljö. 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://nola.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.