Följ Nola

Invigning av utekontor. Nola i samarbete med Norrporten

Pressmeddelande   •   Maj 24, 2016 14:39 CEST

Kajen möbelgrupp special, design Thomas Bernstrand för Nola. Work OUT, Norrporten Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl

I dag invigs utekontoret Work OUT, en storsatsning i Växjös företagsstad I11, där Nola i samarbete med Norrportens fastighetsbolag utformat miljön. Gestalt Arkitektur och arkitekt Christian Kahlefeldt har skapat speciallösningar med ett flertal Nolamöbler, av några av våra framstående formgivare till den unika miljön. Resultatet är en väl genomtänkt gestaltning, såväl estetiskt som ur hållbarhetssynpunkt.

Nola har i samarbete med Norrportens fastighetsbolag i Växsjö varit med och utformat miljön till utekontoret Work OUT, en storsatsning i Växjös företagsstad I11. Norrporten har tillsammans med Gestalt Arkitektur i Göteborg och arkitekt Christian Kahlefeldt samarbetat med Nola och tagit fram ett antal speciallösningar och lyft fram ett flertal möbler till den unika miljön. Resultatet blir en väl genomtänkt gestaltning, såväl designmässigt gångbar som hållbar över tid.

Inredningen erbjuder varierade lösningar anpassade efter ergonomi för olika arbetsuppgifter, vare sig man vill sitta, stå eller ligga skönt tillbakalutad. Work OUT är beläget utomhus i en rofylld, grönskande miljö för såväl konferens som spontana möten eller avkoppling, med bekväma sittbänkar för alla typer av arbete. Solcellspanel, konferensdel och wifi utomhus bidrar till ett fungerande och spännande företagsklimat.

I miljön syns speciallösningar ur Nolas Kajenserie, design Thomas Bernstrand, med solsoffor, soffor och bord i klassisk Sioo-behandlad ek. Konferensdelen är inredd med möbler från Nolas Parcoserie, design Broberg & Ridderstråle, med konferensbord, pallar och ståbord också de i Sioo-behandlad ek och ergonomiskt utformade för olika typer av sittande. Även en längre variant av soffan Origami, design Torbjörn Andersson, slingrar sig fram längst med en mur. I en annan del av uterummet finns soffor, snurrfåtöljer och bord från Nolas mer avskalade möbelserie Korg, men också en loungedel med generösa gungstolen Kajen Hammock i klargult tillsammans med Four Seasons parasoll, design Thomas Bernstrand, samt Sun bord, design Monika Förster.

Nola utvecklar, formger och tillverkar kvalitetsprodukter för offentlig miljö såsom gator och torg, parker och bostadsområden, gallerior och köpcentrum. Samarbeten sker med flera av Sveriges ledande formgivare och tillverkningen sker inom landet, vilket ställer höga krav på material och produktion. Materialvalen görs med stor omsorg och tanke på miljö och produktens estetiska och praktiska hållbarhet. En produkt från Nola kombinerar funktion och kvalitet med miljö och en innovativ, intressant design. www.nola.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://nola.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.