Följ Nola

Nola. A Better Place. Stockholm Furniture Fair 2018

Pressmeddelande   •   Feb 05, 2018 18:54 CET

Small & Big Basket, design Ola Gillgren för Nola

Nolas satsar i år på att skapa en bättre plats i det offentliga rummet. Årets nyheter utmärks av självsäkra färger, nya funktioner och en innovativ design. Nya samarbeten med unga formgivare varvas med väletablerade namn liksom en vidareutveckling av tidigare produkter. Nola fortsätter därmed att dominera marknaden för den urbana miljön. För rörelse och förändring. För kvalitet och hållbar design över tid. För estetiska miljöer som uppmuntrar till sociala möten. För A Better Place.

- I år har vi medvetet satsat på nya formgivare men också på en djärvare design och färgskala som sticker ut i miljön och får oss att reagera. Men också att agera, då våra möbler vill uppmuntra till sociala möten, säger Nolas VD Agneta Stake.

- Vi ligger i framkant vad gäller nya behov som uppstår i den urbana miljön. Vår offentliga miljö påverkar oss alla och vi gör den mer funktionell och designmässigt gångbar, lättare att uppskatta, slita på och njuta av över tid, sammanfattar Agneta Stake.

Bland årets nyheter syns;

Cacti planteringskärl, design Anki Gneib. Eleganta kärl i skiftande kulörer med varierande höjd på spaljé, som rumsavdelare eller rumsaccent.

Small basket, design Ola Gillgren. En omfamnande trådfåtölj, med en tydlig rund form med inspiration från flätade korgar.

Soffa Gard, design Odin Brange Sollie. Soffa som refererar till den klassiska pinnsoffan, med trådar i sann Strinning-anda.

Loj Sunchair, design Thomas Bernstrand. En klassisk solstol för permanent utomhusbruk, med sits i olika sittvinklar och träribbor som hänger i en vajer.

High armchair, design Mats Aldén. Fåtölj med snurrfunktion för olika behov, som klarar en tuff offentlig miljö året runt.

Urban play, design Henrik Sørig Thomsen. Tåliga möbler, som bänk och bord i en stram design som enkelt smälter in i den urbana staden.

Grillbord, design Emma Hanell & Johan Hoof /KTH. Ett funktionellt bord för en mer hållbar hantering av engångsgrillar, för i stadens parker vid grillning.

Liseberg papperskorg, design Nola. Rymlig papperskorg i elegant design särskilt utformad för att ge ett ergonomiskt handhavande.

Ploy, design Thomas Bernstrand. Bänkbord som erbjuder olika möjligheter för sittande och arbete, med eluttag smidigt integrerat i bordsytan.

Nola presenterar alla nyheter och lite till i monter A20:19 under årets upplaga av Stockholm Furniture and Light Fair 2018. I år sponsrar vi även årets designbar, formgiven av Luca Nichetto, med produkterna Line Up och Sign Up formgivna av Claesson Koivisto Rune.

Nola Industrier har under snart 40 år i branschen utvecklat och finslipat idéer, produkter och visioner för de urbana rummen. Nola samarbetar med Sveriges främsta formgivare och arkitekter från idé till tillverkning med produktionen uteslutande i Sverige. Nola står för kvalitet, estetik och hållbar design för rörelse och förändring i vår offentliga miljö. 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.