Följ Nola

Nola medverkar i gestaltningsprojekt i Vara

Pressmeddelande   •   Sep 01, 2017 11:31 CEST

Badhusparken i Vara, möbler från Nola. Design Thomas Bernstrand

Nola har tillsammans med formgivaren Thomas Bernstrand och landskapsarkitekt Karavan Landskap varit med och utformat Badhusparken i Vara, ett gestaltningsuppdrag i Vara kommun. I projektet ingår flera möbelgrupper från Nola, anpassade efter platsens förutsättningar. 

Bakgrunden till projektet med omdaningen av Badhusparken i Vara var ett gestaltningsuppdrag i kommunen som vanns av formgivaren Thomas Bernstrand och konstnärer Albin Karlsson. I projektet arbetade Nola nära tillsammans med formgivaren Thomas Bernstrand med att utveckla platsen med ett flertal möbler, möbelgrupper och specialprodukter, specifikt anpassade efter platsens unika förutsättningar. Allt färgsatt i en bjärt röd kulör. 

Utformningen av parken har tagits fram i dialog och samarbete med invånarna och utifrån behovet av att göra en park för alla, där även barn och ungdomar har varit med och bidragit till att skapa en plats som både är spännande och trygg. Parken är också tilltalande och designmässigt gångbar och som kan betraktas på avstånd så väl som från en skön loungestol.

Nolas nya produkt Marknadsstånd ritades specifikt för utformningen av Badhusparken i Vara och det fungerar som ett praktiskt dubbelsidigt tak med eller utan bord i stavlimmad Accoya® inunder. Taket har mjuk list i silicon, är sol- och vattenbeständigt och kan vid behov förberedas för eldragning och belysning.

Under mer än 30 år i branschen har vi på Nola utvecklat och finslipat idéer, produkter och visioner för de urbana rummen. Vi tror på god kvalitet, kontinuitet och intressant design, för att skapa rörelse och förändring i vår offentliga miljö. I staden, på gatan, i parken.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://nola.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.