Följ Nola

Nolamöbler i vinnande miljö

Pressmeddelande   •   Okt 04, 2017 11:01 CEST

Parco möbelserie, design Broberg & Ridderstråle för Nola. Falu resecenter Falun. Foto: Tim Meier

Nola har till Faluns nya resecentrum, som nyligen tilldelades Sveriges Arkitekter Gävle Dalas arkitekturpris för i år, bidragit till att möblera den vinnande miljön. Nola har till projektet medverkat med flera möbler och lösningar, såväl inomhus som utomhus. 

Faluns nya resecentrum, som nyligen tilldelats Sveriges Arkitekter Gävle Dalas arkitekturpris, är generöst möblerat med möbler från Nola. I resecentrets inomhusmiljö finns möbler ur Nolas klassiska möbelserie Parco, design Broberg & Ridderstråle. Bord och stolar i oljad Ipé med svart stativ smälter väl in i den arkitektoniska miljön. 

I utomhusmiljön återfinns flertalet sittmöbler ur Nolas miljögodkända Lumaserie i oljad ek, design Erik Österlund. Bänkar och soffor fästa på mur eller fristående i eleganta lösningar specifikt utformade utefter miljöns specifika förutsättningar. 

Resecentret stod klart redan 2015 och är i dag en viktig del i Faluns utveckling, som en viktig knutpunkt och för ett mer hållbart resande. Ansvarig arkitekt har varit Mathias Ahlgren på Sweco Arkitekter. Priset vill särskilt lyfta god arkitektur inom regionen. 

Utdrag ur juryns motivering för inomhusmiljön "Terminalens interiör är ett elegant format rum med ett vackert ljusspel, där solida material och moderna fresker i konst och arkitektur lyfter fram staden..".

Nola Industrier har under mer än 30 år i branschen utvecklat och finslipat idéer, produkter och visioner för de urbana rummen. Vi är i dag marknadsledande i vår sektor vilket genererat flertalet priser och utmärkelser genom åren. Vi samarbetar med många av Sveriges främsta formgivare från idé till tillverkning. Produktionen sker uteslutande i Sverige, då vi arbetar efter ett utarbetat miljötänk. Vi tror på god kvalitet, kontinuitet och intressant design för att skapa rörelse och förändring i vår offentliga miljö. I staden, på gatan, i parken. En produkt från Nola skall tåla tidens tand och ögats kritiska blick, inte ett år utan många. 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://nola.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.