Följ Nola

Nolamöbler på Sienanominerat torg

Pressmeddelande   •   Nov 24, 2017 16:01 CET

Brotorget i Bollnäs, Bollnäs möbelserie, design Thomas Bernstrand. Foto: Alex Giacomini

Brotorget i Bollnäs är nominerat till Sienapriset 2017 för årets bästa utemiljö. Priset delas ut årligen genom Sveriges Arkitekter. Bakom projektet står Karavan landskapsarkitekter och formgivaren Thomas Bernstrand i samarbeta med Nola. 

Det nominerade Brotorget i Bollnäs har fått nya funktioner och ny utformning där Karavan landskapsarkitekter och formgivaren Thomas Bernstrand utgått från landskapet Hälsingland och dess natur och traditioner. Beställare till torget är Bollnäs kommun genom stadsarkitekt Bashir Hajo.

Nola har till Brotorget samarbetat med Karavan landskapsarkitekter, Åsa Ehn och formgivaren Thomas Bernstrand, som ritat samtliga möbler och belysning för projektet. Nola har tagit fram och producerat möblerna, som också fått namnet Bollnäs och som nu ingår i Nolas ordinarie sortiment. Brotorget, som invigdes hösten 2016, har fått en nydanande utformning med en lekfull landskapsarkitektur som tar till vara platsens kvaliteter och karaktärsdrag.

Del ur juryns motivering ".. Torget är ett föredömligt exempel på när en mindre stad vågar ta ut svängarna och skapa en mötesplats som inte är som andra. Ytan för lek är fint infogad och ett välkommet inslag för både stora och små. .. Intill är en grupp klarröda pinnstolar och tillhörande bord placerade längs med torgets ena långsida, och förstärker det hemtrevliga anslaget. "

Sienapriset är Sveriges främsta landskapspris som utser årets bästa landskapsarkitektur. Vinnaren tillkännages på Arkitekturgalan, som i år firar 30-års jubileum, den 28 november på Cirkus i Stockholm.

Nola Industrier har under snart 40 år i branschen utvecklat och finslipat idéer, produkter och visioner för de urbana rummen och är dag marknadsledande. Nola samarbetar med många av Sveriges främsta formgivare och arkitekter från idé till tillverkning med produktionen uteslutande i Sverige. Nola står för kvalitet, estetik och hållbar design för rörelse och förändring i vår offentliga miljö. 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://nola.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.