Följ Nola

Nolas soffa Plymå betong på prisbelönt torg

Pressmeddelande   •   Sep 12, 2017 08:37 CEST

Plymå soffa betong special, Holma torg Malmö. Design Mattias Stenberg för Nola

Nolas soffa Plymå i betong, design Mattias Stenberg, har tagits fram till Holma torg i Malmö, en av tre finalister till årets Stadsbyggnadspris.

Nolas Plymå soffa i betong, i design av uppmärksammade formgivaren Mattias Stenberg, blev specifikt framtagen i en större modell till Holma torg i Malmö, en av tre finalister till årets Stadsbyggnadspris. Plymå betong är tillverkad i fiberbetong med integrerad bordsyta utförd i svartlackerad träribb. 

Holma torg, utformat av landskapsarkitekt Susanna Kapusta gatukontoret i Malmö och Arkitektlaget Skåne, kom på delad andra plats efter Malmö saluhall. Del ur juryns motivering: "Holma Torg är en modig satsning som bryter nygammal mark... ett välgörande tillägg som med ödmjukhet för platsen tillför nya funktioner och rumsliga sammanhang."

Malmö stads årliga Stadsbyggnadspris har för avsikt att uppmärksamma värdefulla förbättringar av Malmös stads- och livsmiljö.

Under mer än 30 år i branschen har vi på Nola utvecklat och finslipat idéer, produkter och visioner för de urbana rummen. Vi tror på god kvalitet, kontinuitet och intressant design, för att skapa rörelse och förändring i vår offentliga miljö. I staden, på gatan, i parken.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://nola.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.