Följ Nola

Nolas utegym Kebne vinner GULD i German Design Award

Pressmeddelande   •   Okt 20, 2017 11:35 CEST

Kebne utegym, design Kauppi & Kauppi för Nola. Gold German Design Award 2018

Nolas produkt Kebne utegym, i design av Kauppi & Kauppi, vinner GULD i prestigefyllda German Design Award 2018 i kategorin Public Design inom tävlingsdelen Excellent Product Design.  

Kebne utegym och träningsredskap, design Kauppi & Kauppi, har blivit tilldelad Guld i German Design Award 2018 i delen Excellent Product Design. Kebne, som lanserades av Nola tidigare i år, är en familj stramt designade aktivitetsmöbler för naturlig träning och fysisk aktivitet i landskap eller stadsrum.

- Otroligt roligt att en av våra produkter får denna internationella utmärkelse, säger Agneta Stake Nolas VD. Det visar ju på att vi satsar på intressanta produkter med ett innovativt designtänk som tilltalar många, inte minst den välrenommerade grupp som utnämnt vinnaren. Att vi inom public design premieras för Excellent Product Design är särskilt hedrande.  

För formgivarduon Johan och Nina Kauppi var det den tysta svenska fjällvärlden, korsad med upplevelsen av New Yorks street- och gymkultur, som födde idén om ett stilistiskt skandinaviskt utegym. Med Kebne ville de bidra till att skapa goda sociala platser och göra skillnad i människors liv med sin välkomnande design. Resultatet är en produktfamilj i gränslandet mellan gym och landskapsmöbler, där en viktig utgångspunkt varit en inkluderande utformning anpassad för olika längder, åldrar och träningsnivåer. Möblerna kan fritt användas efter behov, oavsett om det gäller stretching, hård styrketräning, akrobatik, yoga eller som en plats för lek. Systemet har dessutom inga rörliga delar och kan installeras direkt på lämpliga underlag i parken, staden eller vid havet. 

German Design Award är Tysklands mest prestigefyllda designpris, vars mål är att hedra unika designtrender och god designkvalitet i det internationella designlandskapet. Juryn 2018 består av designexperter från olika discipliner i samarbete med det tyska designrådet, Tysklands ledande varumärkes- och designmyndighet. Priset delas formellt ut under en ceremoni den 9:e februari 2018 i Frankfurt.

Nola Industrier har under mer än 30 år i branschen utvecklat och finslipat idéer, produkter och visioner för de urbana rummen. Vi är i dag marknadsledande i vår sektor vilket genererat flertalet priser och utmärkelser genom åren. Vi samarbetar med många av Sveriges främsta formgivare från idé till tillverkning. Produktionen sker uteslutande i Sverige, då vi arbetar efter ett utarbetat miljötänk. Vi tror på god kvalitet, kontinuitet och intressant design för att skapa rörelse och förändring i vår offentliga miljö. I staden, på gatan, i parken. En produkt från Nola skall tåla tidens tand och ögats kritiska blick, inte ett år utan många. 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.