Följ Nola

Pressmeddelanden Visa alla 9 träffar

Nola. A Better Place. Stockholm Furniture Fair 2018

Nola. A Better Place. Stockholm Furniture Fair 2018

Pressmeddelanden   •   Feb 05, 2018 18:54 CET

Nolas satsar i år på att skapa en bättre plats i det offentliga rummet. Årets nyheter utmärks av självsäkra färger, nya funktioner och en innovativ design. Nya samarbeten med unga formgivare varvas med väletablerade namn liksom en vidareutveckling av tidigare produkter. Nola fortsätter därmed att dominera marknaden för den urbana miljön. För A Better Place.

Nolamöbler på Sienanominerat torg

Nolamöbler på Sienanominerat torg

Pressmeddelanden   •   Nov 24, 2017 16:01 CET

Brotorget i Bollnäs är nominerat till Sienapriset 2017 för årets bästa utemiljö. Priset delas ut årligen genom Sveriges Arkitekter. Bakom projektet står Karavan landskapsarkitekter och formgivaren Thomas Bernstrand i samarbeta med Nola, som tagit fram och producerat möblerna som också fått namnet Bollnäs. Brotorget har fått en lekfull landskapsarkitektur som tar till vara platsens kvaliteter.

Framtidens städer på Nordic Arcitecture

Framtidens städer på Nordic Arcitecture

Pressmeddelanden   •   Okt 30, 2017 11:01 CET

Nola deltar och ställer ut på Nordic Arcitecture Fair den 7-8 november i Göteborg. I vår monter visar vi upp smarta lösningar för den framtida staden. Flexibla lösningar för stadsmiljön där arbete kan kombineras med innovativ, hållbar design.

Nolas utegym Kebne vinner GULD i German Design Award

Nolas utegym Kebne vinner GULD i German Design Award

Pressmeddelanden   •   Okt 20, 2017 11:35 CEST

Nolas utegym Kebne, i design av Johan & Nina Kauppi, vinner GULD i prestigefyllda German Design Award 2018 i kategorin Public Design inom tävlingsdelen Excellent Product Design. Kebne, som lanserades av Nola tidigare i år, är en stilistisk och inkluderande produktfamilj i gränslandet mellan gym och landskapsmöbler, för naturlig träning och fysisk aktivitet i landskap eller stadsrum.

Nyheter Visa alla 5 träffar

Nola på Sweden Urban Arena

Nola på Sweden Urban Arena

Nyheter   •   Okt 19, 2017 11:31 CEST

Nola medverkar som partner och utställare på Sweden Urban Arena den 23 oktober, ett 1-dagsseminarium om morgondagens mötesplatser på Stockholm Waterfront Congress - ett samarbete mellan Svenska Stadskärnor, Sveriges Centrumutvecklare och NCSC, Nordic Council of Shopping Centers.

Ribb soffa i Täby Centrum

Ribb soffa i Täby Centrum

Nyheter   •   Nov 19, 2015 09:48 CET

Soffan Ribb syns nu i på flera platser i Täby Centrum. Sofforna är för platsen försedda med extra armstöd, för ökad tillgänglighet. Design Tom Stepp för Nola.

Nytt cykeltak formgivet av Snøhetta

Nytt cykeltak formgivet av Snøhetta

Nyheter   •   Maj 22, 2015 09:37 CEST

Våg är ett nytt, modernt cykeltak i glasfiber, framtaget till nya MAX IV Lab i Lund. Med sin lätta, enkla konstruktion ger det ett svävande intryck. Taket skyddar mot väder och anvisar samtidigt plats. Fungerar utmärkt med cykelpollaren Duo med ca. sex stycken per tak. Våg cykeltak kan lätt anpassas efter sektioner för att passa in i miljön. Formgivet av Jenny Osuldsen, genom Snøhetta Arkitekter.

Nolas Parco-serie i prisbelönt norskt projekt

Nolas Parco-serie i prisbelönt norskt projekt

Nyheter   •   Mar 04, 2015 12:00 CET

​Sjukhuset St Olavs Hospital och dess utomhusområden i Trondheim har vunnit norska Innovasjonsprisen for universell utforming i kategorierna arkitektur och landskapsarkitektur. NOLA har levererat möbler ur PARCO-serien (soffor, bänkar snurrfåtöljer och runda cafébord) i design av Broberg & Ridderstråle till Olav Kyrres plass, central beläget på St Olavs Hospitals sjukhusområde.