Följ Nola Industrier

Nola lanserar ny parksoffa i tidlös estetik

Pressmeddelande   •   Feb 03, 2020 16:14 CET

Soffa Sigill. Note Design Studio, Kristoffer Fagerström och Gunilla Allard. Nyhet 2020

Nola har i samarbete med Note Design Studio och Gunilla Allard tagit fram en ny unik parksoffa, Sigill. En arkitektoniskt utformad soffa, med inspiration från Sigurd Lewerentz, som ursprungligen togs fram som bidrag till arkitekturtävlingen om utformning av Skogskyrkogården i Stockholm. Soffan presenteras under Stockholm Furniture & Light Fair i Stockholm.  

Idéerna till den nya parksoffan Sigill uppkom ursprungligen inför den internationella arkitekturtävlingen för möblering av Skogskyrkogården i Stockholm, där intentionen var att formge sittbänkar i varsam samklang med naturen. Note Design Studio, genom formgivaren Kristoffer Fagerström och Gunilla Allard har i projektet samarbetat med Nola i hela designprocessen. Skogskyrkogården är ett av UNESCOs Världsarv, ritat av arkitekterna Gunnar Asplund och Sigurd Lewerentz under åren 1916–1940. 

-  Parksoffan Sigill utrycker kvalitet och hållbarhet över tid, såväl estetiskt som miljömässigt, säger Agneta Stake, grundare och ägare av Nola sedan 40 år. 

​Sigill utformades för att tåla det nordiska klimatet, hålla höga krav på hållbar produktion och designmässig kvalitet och vara arkitektoniskt och designmässigt hållbar över tid. Resultatet är en lågmäld och grafisk, flexibel, stapelbar parksoffa i två utföranden med en rak och en svängd modell, med stålstativ och oljad eksits. Inspiration från Lewerentz kan ses i de rena materialvalen och explicita linjerna. Förutom att vara tillgänglighetsanpassad är soffan även enkel att flytta, stapla och lagra, med materialval som säkerställer möbelns livslängd gällande miljö, kvalitet och design.

Sigill presenteras, tillsammans med ytterligare nyheter och befintliga produkter i Nolas monter A11:19 under Stockholm Furniture & Light Fair den 4 - 8 februari 2020.

Nola Industrier har under 40 år i branschen utvecklat och finslipat idéer, produkter och visioner för de urbana rummen. Nola samarbetar med Sveriges främsta formgivare och arkitekter från idé till tillverkning med hållbar produktionen uteslutande i Sverige. Nola står för kvalitet, estetik och hållbar design för rörelse och förändring i vår offentliga miljö.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.